Jospas välillä päivittelisi kuulumisia... ;)

Ollaan koko talvi treenailtu agilityä kerran kahdessa viikossa. Pikkuhiljaa alkaa sekin sujumaan. Muutaman esteen kanssa on vielä ongelmia, mm. KEPIT ja rengas, mutta treenaamallahan siitä pääsee... Tuo rengaskin tuntuu olevan ihan älytön mysteeri: Toisina päivinä menee kuin vettä vaan, mutta toisina tökkii taas pahasti. Yritä siinä sitten ymmärtää... :D Puomi ja A-este ovat Excelin ehdottomat lempparit. Puomille karkaa vähän turhankin innokkaasti, joten sen ohitusta pitäisi treenailla lisää. Intoa agilityyn löytyy kyllä koiralta paljon, vaikkei se ihan nopeimmasta päästä olekaan. Ehkä me vielä tänä vuonna päästään starttaamaan kisoissa! :)

Excel kastroitiin tammikuussa jatkuvien hormonihuuruiluiden takia. Eturauhanen alkoi jo vaivaamaan, joten leikkaus tuntui oikealta ratkaisulta. Päivääkään en sitä päätöstä ole vielä katunut, vaikkemme näyttelyihin enää pääsekään! Epelille on leikkauksen jälkeen jostain kummasta ilmestynyt korvat päähän ja ruokahalusta on tullut valtava! Ennen niin nirso koira syö nykyisin ihan mitä vaan... jopa kissan kakkaa! Yök... Virtaa koirasta löytyy myös ihan eri tavalla, kun ei enää tarvitse stressailla tytöistä jatkuvasti. Jaksaa leikkiä ja riehua koko ajan ja tuntuukin taantuneen ihan pennuksi taas... Ikää on siis kohta neljä! :D

Eilen käytiin myös pitkästä aikaa tokotreeneissä. Meni ihan yllättävän hyvin! Olin ihan varma, että kun ei olla pitkään aikaan treenailtu häiriössä, menee treeni ihan penkin alle... Näin ne elukat yllättää! Ei varsinaisesti näissä treeneissä keskitytty mihinkään erikoiseen, vaan lähinnä näytettiin mitä ollaan treenailtu. Tehtiin siis jääviä liikkeitä, luoksetuloa ja paikallaoloa. Saatiin taas ihan hyviä vinkkejä jatkoon. kiitokset niistä Räpsylle! :) Tervikseen mennessä pitäisi saada alokkaan liikkeet hiottua kuntoon. Periaatteessa koira kyllä osaa ne, mutta vielä pitää siistiä ylimääräiset käskyt pois.